Direktrisutbildningen på Tillskärarakademin i Göteborg

En kort beskrivning av Direktrisutbildningen som finns på Tillskärarakademin i Göteborg. 


Stor efterfrågan inom modebranschen.

Modebranschen söker efter nya Direktriser/Technical Designers som kan förverkliga modeskaparnas visioner och kreationer och omvandla dem till en större produktion. Tillsammans med företagets designers går du igenom skisser och skapar måttlistor, detaljinstruktioner och tekniska specifikationer. Eftersom du är förbindelsen mellan designer och fabrik krävs det goda kunskaper i olika dataprogram för konstruktion och läggbilder.
Du håller i avprovningar tillsammans med designteamet, kommenterar och svarar på förstaprover efter avprovning, justerar mönster och tar fram alla tekniska specifikationsdokument samt tillbehör. Det här arbetet kräver en god känsla för form och teknisk kunskap. Du behöver också vara bra på att planera tiden och organisera arbetet
Under utbildningen får du lära du dig mönsterkonstruktion, modellutveckling, gradering och läggbilder med hjälp av olika dataprogram, framförallt ett av marknadens ledande datasystem, Lectra.
Dessutom lär du dig hur man gör utförliga produktskisser, tekniska specifikationsdokument och ritningar. Vi lägger stor vikt och tid på passform, mätningar, gradering av storlekar och att skapa måttlistor.
Sömnads- och skrädderikunskap är väsentlig för att ha förståelse för hur olika plagg konstrueras innan de går till produktion. Under projekten med kjol, blus, klänning, kavaj och byxa lär du dig anpassa sömnaden på ett konfektionstekniskt sätt, göra avstämningar och bedöma kvaliteten. I utbildningen ingår också flera veckors praktik på något av landets företag i konfektionsindustrin.
Är du intresserad av direktrisutbildningen på Tillskärarakademin i Göteborg? Gå in på hemsidan och läs mer, http://www.tillskararakademin.se