Kort kjol

Detta var mitt första skolprojekt på direktrisutbildningen, där jag fick en handritad skiss som jag skulle tolka. I projektet ingick att rita mönster i datorprogrammet modaris, göra plaggskiss i Kaledo som är ett ritprogram, och att gradera mönstret. 


Här är skissen jag gjorde i datorn.


Bilden nedanför kallas Technical specifications och talar om vilka material kjolen innehåller och hur den ska
skötas. För att kunna kontrollera måtten på kjolen så att det stämmer överens med vad jag vill ha, så har jag också en måttskiss som talar om var och hur plagget mäts av. Och till detta en måttlisa som fylls i efterhand. Denna kallas sketch for measurements och measurement list.
Så här blev slutresultatet, och tyget jag valde gör att det skrynklar sig väldigt lätt. Trots att jag pressat kjolen innan jag fotade den så gör inte alla veck bort. Bambu har samma egenskaper som lin, tål hög värme men svår att hålla slät. Jag tycker inte att det gör någonting i det här fallet, men tänk på att välja rätt material till det ni vill göra. 
Det finns också en bild på hur kjolen ser ut på insidan. Den är fodrad med en infodring som är bandkantad. Detta gör att det känns lite mer arbetad än om man sett sömsmånerna och när det kommer till kjol är inte svårt att sy i ett foder.